Onderzoek: dit zijn de meest voorkomende gebreken van een Opel

Opel motorblok

Opel is een gerenommeerd autobedrijf dat over het algemeen kwalitatief hoogwaardige wagens produceert, maar ook deze auto’s kunnen bepaalde gebreken met zich meebrengen. Ben jij benieuwd welke gebreken het meest voorkomen bij wagens van het merk Opel? Lees dan meer over de meest voorkomende Opel gebreken in dit artikel.

Elektronische problemen met Opel wagens

Opel motorblokDe meeste gebreken waar je als eigenaar van een Opel mee te maken krijgt, zijn elektronisch van aard. De Opel Meriva heeft bijvoorbeeld last van problemen met de sleutel van de wagen, waarbij de auto de sleutel niet herkent en je de wagen dus niet kunt starten. Ook valt de elektrische stuurbekrachtiging van de auto soms uit, waardoor het sturen wel heel zwaar wordt. De Opel Astra heeft hetzelfde probleem met de sleutel, want ook deze wordt niet altijd herkend. De Opel Vectra heeft juist weer te maken met elektronische motorstoringen, waardoor je problemen kunt krijgen tijdens het rijden.

Instrumenten die uitvallen

Als direct gevolg van de elektronische problemen waar veel Opel wagens mee te maken krijgen, heb je als eigenaar van een Opel af en toe te maken met instrumenten die uitvallen. Dit is niet gevaarlijk, maar het kan wel hinderlijk zijn tijdens het rijden.

Problemen met de distributieketting in de benzinemotor

Een ander probleem waar je mee te maken kunt krijgen als eigenaar van een Opel wagen, is het probleem met de distributieketting in de benzinemotor. Voornamelijk bij 2,2 liter benzinemotoren heeft de ketting niet het eeuwige leven, wat betekent dat de ketting oprekt. Rekt de ketting op, dan gaat de motor slechter lopen en moet je de motor uiteindelijk vervangen. Omdat dit soms al kan gebeuren bij 60.000 kilometer, is dit zeker een vervelend (en kostbaar) probleem.

 

About

View all posts by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *